• H-8600 Siófok, Erdei Ferenc u. 6.
  • nyitva: H-P: 8 - 17 Sz: 9 - 12

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK

Mikor jön el a futómű ellenőrzés ideje?

Ha itt az idő a futómű állítására, bizony több jelet is észrevehetünk autónkon. Amennyiben vezetés során kopogó hangot hall, hogy az autó az egyik irányba húz, akkor mindenképpen megfontolandó az autószervíz felkeresése.

Figyelnünk kell a gumiabroncsok kopásának mértékre is. Egyenetlen kopást tapasztalunk, szintén elengedhetetlen a futómű vizsgálata.

Hogyan is épül fel a futómű?

A futómű egyik fő része a kerékfelfüggesztés, amely az autó kerekeit köti össze a testtel, illetve  a lengéscsillapító, amely az út egyenetlenségeiből következő lengések amplitúdóját csökkenti.

A kerékfelfüggesztés precíz értékeire különösen ügyelni kell, mivel a paraméterek elmozdulása komoly következményeket von maga után. Továbbá kiemelkedően fontos, hogy a lengéscsillapítók amortizációját nyomon kövessük, ugyanis az elhasználódott lengéscsillapító mellett nagyobb terhelés jut a futómű többi alkatrészeire.

Mindenképpen ajánlott egy alapos átvizsgálás, ha gumiabroncsa gyors ütemben kopik, csúszik, vagy netán sodródik a gépjárműve.

Kulcsfontosságú, hogy biztosítani tudja az autó optimális útfekvését, biztonsága érdekében. Futómű szerviz Siófok

A Kovács Autócentrum 1997 óta foglalkozik autókereskedelemmel és a hozzá kapcsolódó márka- és szakszerviz üzemeltetéssel...


Hyundai, Fiat Siófok © 2018 Kovács Autócentrum. Minden Jog Fenntartva.