• H-8600 Siófok, Erdei Ferenc u. 6.
 • Autószalon: H-P: 7:40 - 17:10 Sz: 8:30 - 11:00 | Szerviz: H-P: 8:00-17:00

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK

Mikor jön el a futómű ellenőrzés ideje?

Ha itt az idő a futómű állítására, bizony több jelet is észrevehetünk autónkon. Amennyiben vezetés során kopogó hangot hall, hogy az autó az egyik irányba húz, akkor mindenképpen megfontolandó az autószervíz felkeresése.

Figyelnünk kell a gumiabroncsok kopásának mértékre is. Egyenetlen kopást tapasztalunk, szintén elengedhetetlen a futómű vizsgálata.

Hogyan is épül fel a futómű?

A futómű egyik fő része a kerékfelfüggesztés, amely az autó kerekeit köti össze a testtel, illetve  a lengéscsillapító, amely az út egyenetlenségeiből következő lengések amplitúdóját csökkenti.

A kerékfelfüggesztés precíz értékeire különösen ügyelni kell, mivel a paraméterek elmozdulása komoly következményeket von maga után. Továbbá kiemelkedően fontos, hogy a lengéscsillapítók amortizációját nyomon kövessük, ugyanis az elhasználódott lengéscsillapító mellett nagyobb terhelés jut a futómű többi alkatrészeire.

Mindenképpen ajánlott egy alapos átvizsgálás, ha gumiabroncsa gyors ütemben kopik, csúszik, vagy netán sodródik a gépjárműve.

Kulcsfontosságú, hogy biztosítani tudja az autó optimális útfekvését, biztonsága érdekében. Futómű beállítás Siófok

A Kovács Autócentrum 1997 óta foglalkozik autókereskedelemmel és a hozzá kapcsolódó márka- és szakszerviz üzemeltetéssel...

 • H-8600 Siófok, Erdei Ferenc u. 6

  Autószalon:.
  Hétfő - Péntek: 7:40- 17:10
  Szombat: 8:30 - 11:00
  Vasárnap: ZÁRVA

  Autószerviz:
   
  Hétfő - Péntek: 8.00- 17:00
  Szombat, Vasárnap: ZÁRVA
 • Telefon

  Kapcsolat menüpontban!

Hyundai, Fiat Siófok © 2018 Kovács Autócentrum. Minden Jog Fenntartva.