• H-8600 Siófok, Erdei Ferenc u. 6.
 • Autószalon: H-P: 7:40 - 17:10 Sz: 8:30 - 11:00 | Szerviz: H-P: 8:00-17:00

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK

Cégünk szakszerűen és rövid határidővel szervizeli, karbantartja autóját, végez eseti átvizsgálásokat, legyen az akár benzin vagy dízel üzemű. Elvégezzük autója felülvizsgálatát, javítását, illetve felkészítjük vizsgáztatásra, vagy akár egy komolyabb nyaralásra is. Karosszéria és fényező műhelyünkben a sérült elemeket helyreállítjuk, és pormentes környezetben a gyári fényezéssel megegyező minőségben újrafestjük.

Mikor jön el a futómű ellenőrzés ideje?

Ha itt az idő a futómű állítására, bizony több jelet is észrevehetünk autónkon. Amennyiben vezetés során kopogó hangot hall, hogy az autó az egyik irányba húz, akkor mindenképpen megfontolandó az autószervíz felkeresése.

Figyelnünk kell a gumiabroncsok kopásának mértékre is. Egyenetlen kopást tapasztalunk, szintén elengedhetetlen a futómű vizsgálata.

Hogyan is épül fel a futómű?

A futómű egyik fő része a kerékfelfüggesztés, amely az autó kerekeit köti össze a testtel, illetve  a lengéscsillapító, amely az út egyenetlenségeiből következő lengések amplitúdóját csökkenti.

A kerékfelfüggesztés precíz értékeire különösen ügyelni kell, mivel a paraméterek elmozdulása komoly következményeket von maga után. Továbbá kiemelkedően fontos, hogy a lengéscsillapítók amortizációját nyomon kövessük, ugyanis az elhasználódott lengéscsillapító mellett nagyobb terhelés jut a futómű többi alkatrészeire.

Mindenképpen ajánlott egy alapos átvizsgálás, ha gumiabroncsa gyors ütemben kopik, csúszik, vagy netán sodródik a gépjárműve.

Kulcsfontosságú, hogy biztosítani tudja az autó optimális útfekvését, biztonsága érdekében. Futómű szerviz Siófok

Komputeres motordiagnosztika

A technológiai fejlődésével gépjárműveinkben megjelentek a különböző érzékelők, szabályozók, mind több elektromosan vezérelt alkatrészek. Ezen egységeket egy, a számítógépekhez hasonló központi, processzor-vezérelt "agy" figyeli, szabályozza, ill. tájékoztat az esetleges meghibásodásukról.

A computeres motordiagnosztika lehetőséget ad, hogy megbontás, feltárás nélkül információhoz jussunk a meghibásodások okairól, illetve a folyamatosan  mentett adatoknak köszönhetően, régebbi szerviztevékenységekre, elvégzett garanciális javításokra is fényt derít.

A Sió-Mobil Kft. a legmodernebb eszközökkel felvértezve "bírja szóra" ezen központi egységeket, és az általános un. OBD hibakódolvasást és törlést is elvégezzük. A speciális OBD kábel és az univerzális kábel segítségével lehetőség nyílik a teljes körű diag­nosz­ti­zá­lá­sára, mind benzines, mind pedig dízel járműveknél.

Motordiagnosztikán kívül ABS, lég­zsák, klíma, kom­fort­elektronika, immobiliser, központi zár, műszerfal, CAN-BUS és egyéb rendszerek is diagnosz­tizál­hatóak márkától függetlenül. Autódiagnosztika Siófok

A Kovács Autócentrum 1997 óta foglalkozik autókereskedelemmel és a hozzá kapcsolódó márka- és szakszerviz üzemeltetéssel...

 • H-8600 Siófok, Erdei Ferenc u. 6

  Autószalon:.
  Hétfő - Péntek: 7:40- 17:10
  Szombat: 8:30 - 11:00
  Vasárnap: ZÁRVA

  Autószerviz:
   
  Hétfő - Péntek: 8.00- 17:00
  Szombat, Vasárnap: ZÁRVA
 • Telefon

  Kapcsolat menüpontban!

Hyundai, Fiat Siófok © 2018 Kovács Autócentrum. Minden Jog Fenntartva.